Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@19:01:02 GMT

توصیه مهم جعفری دولت‌آبادی به القاصی مهر

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۴۷۲۰

توصیه مهم جعفری دولت‌آبادی به القاصی مهر

گروه سیاسی / عباس جعفری دولت‌آبادی در روز خداحافظی‏‌اش از دادستانی تهران از سلف خود گفت که چگونه نگاه‏‌ها به این نهاد قضایی را تغییر داده بود. اشاره دولت‎آبادی به سعید مرتضوی بود.

کسی که نامش در دهه 70 با عنوان قاضی دادگاه‎های مطبوعات شناخته شده بود و توقیف ده‏ ها روزنامه و نشریه از خلال احکام او بیرون آمده بود، در سال 82 دادستانی تهران را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حضور او در این جایگاه که 6 سال و نیم به طول انجامید، با حوادث پس از انتخابات سال 88 همراه شد و با فاجعه کهریزک پایان گرفت. در شهریورماه 88 صندلی سعید مرتضوی به جعفری دولت‌آبادی رسید تا او روزگار سختی را در سمت جدید خود تجربه کند. آن‌گونه که دیروز جعفری دولت‎آبادی- که از این به بعد باید از او به عنوان دادستان سابق نام برد- از 10 سال قبل خود روایت
می کند، 18 ماه طول می‏ کشد تا بتوان اوضاع را به شکل عادی بازگرداند. «وقتی من به دادستانی تهران آمدم، تهران در دود و آتش می‌سوخت و هر روز اعتراضات خیابانی و دستگیری داشتیم. علاوه بر این به دلیل قضیه مرتضوی دید خوبی به دادستان نبود. ۱۸ ماه سختی بود که پشت سر گذاشتیم.»
به گزارش ایسنا، عباس جعفری دولت‎آبادی در مراسم تودیع خود که دیروز با حضور مقامات دستگاه قضایی و در مجتمع امام خمینی تهران برگزار شد، اتفاقات دیگری را هم درخصوص یک دهه حضورش در دادستانی تهران گفت؛ تحریم‌ها و رسیدگی به پرونده‎های مفاسد اقتصادی که به تبع آن به وجود آمد، بابک زنجانی و 30 هزار نامه‌‏ای که به دادستان نوشت، اعتراضات برخی شهرها که در دی‎ماه 96 صورت گرفت و آشوب های دراویش که در تهران رخ داد، از جمله موضوعاتی بود که دولت‎آبادی توضیحاتی را درخصوص آن ارائه کرد. «پس از قضیه فتنه، موج اول تحریم‌ها را داشتیم که منجر به تشکیل پرونده‌های زیادی از جمله پرونده مه‌آفرید شد و همچنین بازداشت‌هایی از مسئولان دولتی در آن سال داشتیم. پس از روی کار آمدن دولت جدید، با پرونده بابک زنجانی مواجه شدیم. پرونده‌ای که شش سال است در حال بررسی است و هنوز زلزله بابک زنجانی پا برجاست. متهم در این مدت ۳۰ هزار نامه نوشته است، اینها را می‌گویم که در تاریخ بماند و آنها که می‌گفتند آقای دادستان چه می‌کنید، بدانند که تمامی این نامه‌ها خوانده شد و امیدوارم دادستان جدید وقت کند و آنها را بخواند. وی افزود: آشوب‌های دی ماه سال ۹۶ و قضیه دراویش در اسفندماه آن سال را داشتیم و پس از آن و در سال ۹۷ و با مشکلات اقتصادی پرونده‌های مفاسد اقتصادی را داشتیم.
افراد زیادی کارشکنی کرده و مقاومت می‌کردند و ما باید از این مسیر سنگلاخ عبور می‌کردیم.»
امیدوارم با رفتنم دادستانی
آرامش بگیرد
جعفری دولت‌آبادی در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه دوره من با دود و آتش فتنه آغاز و با دود و آتش تحریم و فساد اقتصادی به پایان رسید، گفت:« امیدوارم با رفتنم دادستانی آرامش بگیرد و آقای القاصی مهر وقت کند به امور دادسراها بپردازد.» وی با اشاره به فعالیت تخصصی برخی دادسراها گفت:« دو سال کلنجار رفتم تا در قوه قضائیه جا بیندازم که بانک‌ها متولی ندارند. با تجربه‌ای که از پرونده امیرمنصور داشتم، بر تشکیل دادسرای جرایم پولی و بانکی تأکید داشتم.
همچنین دادسرای فرهنگ و رسانه هم به طور تخصصی فعالیت خود را ادامه داد. روزی که من به دادستانی آمدم، دو- سه شعبه فقط مسائل امنیتی را برعهده داشتند اما در دوره ۱۰ سال اخیر، دادسرای امنیت فعالیت خوبی را داشت.»
دادستانی دوره درخشانی داشته
دادستان سابق تهران با اشاره به دیگر پرونده‌های مهم ۱۰ سال اخیر گفت: پرونده‌های برادر رئیس‏ جمهوری، مهدی‌ هاشمی، پرونده‌های امنیتی مؤسسات مالی از جمله پرونده‌های مهم بودند و بیشتر وقت من صرف این پرونده‌ها می‌شد که همگی چندین جلد داشتند. من هفت صبح می‌آمدم و 11 شب می‌رفتم و غالباً پنجشنبه‌ها هم سر کار بودم. دادستانی دوره درخشانی در این مدت داشت. البته حتماً نواقصی در این دوران بوده است و برخی‌ها که انتقاد می‌کردند باید دوره ما را ببینند. به عنوان مثال در قضیه دراویش در عرض یک روز بازداشت شدگان تعیین  تکلیف شدند و ۳۰ قاضی عرض یک روز عهده‎دار موضوع شدند؛ بنابراین اگر کاری شده است با همکاری همه افراد بوده است. جعفری دولت‎آبادی در پایان خطاب به دادستان جدید گفت: آقای القاصی مهر فراموش نکنید جز به قانون عمل نکنید. کسانی که امروز می‌گویند این کار را بکن و نکن، ممکن است فردا پشت شما را خالی کنند. امیدوارم اگر کوتاهی و نقصی بوده ما را ببخشند.
القاصی مهر: حق مظلوم
باید گرفته شود
در ادامه این مراسم دادستان جدید تهران هم گفت: «مهم این است که ما در میدان عمل و میدان کار برای مردم ثابت کنیم که تا چه اندازه توانسته‌ایم مطالبات آنها را پاسخ بگوییم.»
دادستان جدید تهران به مشکلات موجود در دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: «یکی از آسیب‌های ما در قوه قضائیه بحث ورودی و حجم بالای ورودی پرونده‌ها و انباشت پرونده‌ها در شعبه های قضایی است که باید به آن ورود کنیم. همه پرونده‌ها حقوق مردمند و اینکه ما فقط به پرونده‌های خاص معطوف شویم، باعث می‌شود از پرونده‌های دیگر غافل شویم.
بحث دیگر حساسیت مسئولان به پرونده‌هایی است که دارای بعد امنیتی است. وقتی در یک محله‌ای آمار سرقت‌های آن روزانه تکرار می‌شود، ما چه پاسخی می‌توانیم داشته باشیم. جایی که حق است و حق مظلوم باید گرفته شود، هیچ جریانی نمی‌تواند مداخله داشته باشد.» القاصی مهر در ادامه به فضای مجازی هم اشاره کرد و گفت: باید از فضای مجازی استفاده درست شود اما نباید پایگاهی برای تخریب آبروی دیگران و زیر سؤال بردن نظام شود.
دادستان جدید تهران با اشاره به برخورد با مفاسد اقتصادی گفت: یکی از مواردی که باعث سلب اعتماد مردم از مسئولان می‌شود، فسادهایی است که رخ می‌دهد و قطعاً این موضوع قابل کنترل است. دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی موظفند که در شناسایی عناصر فساد و مفسدان توجه بیشتری داشته باشند و هیچ رودربایستی نباید رخ دهد.

بــرش

وزیر ارتباطات باز هم زیر ضرب جدیدی رفت؛ این بار اما جدی‌تر از قبل و توسط دادستان کل کشور. کسی که معتقد است آذری جهرمی باید در تلویزیون در مقابل کارشناسی که توسط دستگاه قضایی تعیین شده بنشیند و پاسخ بدهد. همه دعوا هم بر سر فضای مجازی است. دیروز محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در مراسم تودیع و معارفه دادستان تهران، فضای مجازی را «منشأی برای انواع فسادها و جرایم» دانست و آمارهای این حوزه را «تکان دهنده» عنوان کرد. او سپس بیشترین مسئولیت این حوزه را متوجه وزیر ارتباطات دانست و گفت: «از وزیر ارتباطات می‌خواهم که آقای وزیر محترم ارتباطات بیاید با حضور کارشناسی که من معرفی می‌کنم در تلویزیون بنشیند و پاسخ به ما بدهد. چرا نسبت به راه‌اندازی شبکه ملی که مصوب رهبری است عمل نکردید؟ این فریاد را کجا ببریم و وقتی رهبر معظم انقلاب و مردم و قوه قضائیه می‌خواهد چرا کوتاهی می‌کنید؟ آقای وزیر ارتباطات طبق مصوبه شورای فضای مجازی شبکه داخلی را باید تقویت کنید چرا تاکنون نکردید؟ چرا سرمایه‌ای را که باید در تقویت شبکه‌های داخلی، جایگزین تلگرام و اینستاگرام جهنمی باشد  صرف نمی‌کنید و کوتاهی کردید. میدان دادن به شبکه‌های خارجی و در اختیار داشتن پهنای باند زیاد برای چیست؟ مگر طبق شورای فضای مجازی شما مکلف نبودید که پهنای شبکه خارجی را محدود و بر شبکه‌های داخلی اضافه کنید چرا نکردید؟ جواب دهید من مدعی مردم هستم.» دادستان کل کشور سپس در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران درباره مدیریت فضای مجازی گفت: «قوه قضائیه نمی‌تواند شاهد استمرار این شرایط باشد. در هفته‌های آینده با جلساتی که خواهیم داشت در قوه قضائیه تصمیماتی گرفته خواهد شد و ما از مسئولان درخواست می‌کنیم خودشان قبل از اینکه تصمیمات در قوه قضائیه قطعی شود اصلاحات انجام شود.» وی تأکید کرد: «اگر اصلاحات انجام نشود ما بیشتر از این نمی‌توانیم تحمل کنیم و برخورد خواهیم کرد.» پیش از این و بعد از حمله تروریستی به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز، جواد جاویدنیا، معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور از طرح شکایت 2 هزار نفر از مردم اهواز و مدعی‌العموم از وزیر ارتباطات خبر داده و گفته بود: مردم اهواز از وزیر ارتباطات بابت عدم ایجاد بستر امن و لازم برای فضای مجازی در کشور شکایت کردند، این شکایت هم به دلیل این است که تعدادی از جوانان جذب گروه‌های تکفیری شده و در نهایت حادثه تروریستی رژه نیروهای مسلح رخ داده و عزیزان‌شان شهید شدند. آذری جهرمی اما در واکنش گفته بود: «پرداختن به حاشیه‌ها باعث می‌شود از مأموریت خود دور بمانیم و شخصاً نمی‌خواهم وارد این مسائل حاشیه‌ای شوم.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

 وزیر صمت گفت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت است اما در مناطق آزاد قابل اجر است.

به گزارش تسنیم عباس علی آبادی عصر امروز در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران جمع خبرنگاران اظهار داشت:  ده هزار شرکت دانش بنیان ایرانی برای چینی ها فرصت خوبی است. 

وی افزود: ما در حوزه انرژی از ظرفیت‌های بالایی برخورداریم که می توانیم در اختیار چینی ها قرار دهیم و در حوزه برق نیز توانایی هایی در تراز جهانی داریم، ضمن اینکه چینی ها نیز از توانمندی هایی برخوردار هستند که ما میتوانیم از آن استفاده کنیم.

علی آبادی بیان داشت: وقتی از صد کشور دنیا بیش از 2 هزار و 500 بازرگان و فعال اقتصادی در یک نمایشگاه شرکت میکنند بسیار افتخار آمیز است و فکر میکنم امسال سال توسعه ایران با کشورهای دیگر باشد و بتوانیم رکوردهای تازه ای را ثبت کنیم. 

وی با اشاره به اجلاس آفریقا بیان داشت: در جلسه ای که با مقامات ارشد آفریقایی نیز برگزار شد احساس خوبی داشتم زیرا آفریقایی ها علاقمندند شرکای تازه ای برای خود انتخاب کنند و ایران می تواند یکی از شرکای تجاری آنها باشد. 

وی با بیان اینکه این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال است اظهار داشت: برای جهش تولید باید در سمت توسعه بازار حرکت کرد و این نمایشگاه می تواند در این زمینه موثر باشد.

وی بیان داشت: از تمام شرکت‌ها خواسته ایم که‌پیش برنامه ارائه دهند که ارز را به چه منظور می خواهند و این مساله ممکن است مورد کدورت تولیدکنندگان قرار گرفته باشد. 

علی آبادی بیان داشت: برای اینکه بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری داشته باشیم باید کنترل های بیشتری داشته باشیم و خوب این موضوع باعث کندی در تخصیص ارز شده و لذا امروز دستورات تازه ای داده ام که یک مقدار در تخصیص ارز شتاب بدهند. 

وی افزود: البته ممکن است در مواردی که قبلا به راحتی تخصیص ارز میدادیم الان محدودیت ایجاد کرده باشیم و این مساله به علت سیاست های جدید است اما سیاست های ما به سمت بهبود است و هدف ما این است که ضمن استفاده از ظرفیت های داخلی نیازهای جامعه را تامین کنیم لذا بین واردات و تولید سیاست گذاری انجام داده ایم که در نهایت منفعت آن برای مردم است.

وی در خصوص واردات خودروهای کارکرده گفت: در خصوص خودروهای کارکرده دولت لایحه ای به مجلس تقدیم کرد این لایحه تصویب شد و در بازگشت، وزارت صمت متعهد به تهیه آیین‌نامه شد و این آیین نامه تهیه و به دولت ارسال شد و تا زمانی که این آیین‌نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، نظر وزارت صمت به تنهایی قابل اجرا نیست و باید در انتظار مصوبه د‌ولت بود تا زمان ابلاغ کاری نمیتوانم انجام دهم. 

علی آبادی گفت: اما مصوبات خودروهای کارکرده در مناطق آزاد و اقتصادی قابل اجرا است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «یسنا» پیدا شد / ورود دادستان به موضوع
  • ورود دادستان کلاله به موضوع مفقودی «یسنا»
  • ویژه برنامه «قرار» از شبکه تهران
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • کیفرخواست متهم قتل یک پزشک در بندرماهشهر صادر شد
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • استقبال خوانندگان از کتاب پر فروش ترگل
  • نقص فنی، پرواز مشهد - تهران را از آسمان به مبدا بازگرداند